OM GOTAPIX

Gotapix fotograf


Gubben bakom kameran och websajten är en mestadels gladlynt 56:a som lystrar till namnet Markus Winqvist. 


Min fotografiska bana började mot slutet av 1970-talet, då med en Canon FX laddad med Kodachrome-emulsion. Min analoga resa inbegrep även Cibachrome-framkallning, publicering i några fototidningar, prisbelönt fotoklubb mm. Jag avverkade också 2 x Canon AE1 samt en F1:a.. Kameran var självfallet med på mina resor runtom i Europa och till Trinidad & Tobago samt Sri Lanka.

Den digitala eran inleddes med en Lumix FZ200 och i skrivande stund kör jag med Nikon 810 och Nikon 7500. Resandet under detta sekel har företrädelsevis gått till Sydostasien.

Under det träliga pandemiåret har jag hängt mycket på tävlingssajten Gurushots.com och därstädes lyckats avancera till ranking GURU II.


Varför Gotapix? Kanske som ett incitament till mig själv att inte stagnera och som ett avstamp till förnyelse som på sikt kan innebära "försäljning av tjänster".  Ett annat syfte jag kan se är att Gotapix kan bli ett sätt att direktkommunicera med fotomodeller utan att involvera professionella agenturer, som jag hittills upplevt som dryga och förnumstiga (trots att de ligger i "Glada Götet").
Nåväl - om Du väljer att som jobba som fotomodell med ett Gotapix-uppdrag, så kan jag iallafall garantera att Du är säkrare och tryggare framför min kamera än annorstädes i vårt turbulenta samhälle.

Låt oss göra något bra