Vad händer?Förutom att förmedla lite om vad som händer under året, så finns någon slags portfolio på denna sida. Portföljbegreppet känns faktiskt en aning förlegat. Portfölj är ju något som män i övre medelåldern har med sig till bandymatcher. Detta är ju mer som en digital anslagstavla där innehållet kan bytas ut godtyckligt. Gotapix är ju ett frilansinitiativ och jag behöver inte bevisa för någon att jag kan fotografera. Framtiden får utvisa om jag registrerar Gotapix som enskild firma,  men sanningen att säga trivs jag bra med tanken att initiativet enbart har ett konstnärligt syfte.
Skatteverket måste inte ha sitt finger i varje paj.


Modellfotografering 2021


Gotapix har några 1-dagsprojekt på gång för sommaren 2021 som involverar modelljobb för tjejer i åldern 18 - 30.:

  1. Retro (setting @ Gräfsnäs alt. Thorskog)
  2. Beach & Waterfall
  3. Westcoast (setting Ramsvik & Bovallstrand)

Fotograferingen är väderberoende, så tid bestäms med 3 - 4 dagars framförhållning.. För dig som modell är villkoren minst sagt generösa:

  • TFP-erbjudande - Du erhåller kopior på de 20 bästa bilderna!!
  • Ett arvode på 600:- /tim
  • fri transport och 1 x måltid ingår


De tre beskrivna uppdragen tar ca 5 - 6 tim i anspråk, men jag kör även kortare utomhussessions på tema Retro/Sommar enl överenskommelse.


Om Du är intresserad av detta - gå till kontaktsidan. Skicka ett e-mail, helst med 2- 3 bildprover.  Innan jobbet upprättas en Modellrelease (ett slags kontrakt som fastslår villkor samt reglerar användningen av bilderna).Naturfotografi 2021


Tanken är att iscensätta en expedition till Flatruet, som bl a omfattar Sveriges högst belägna landsväg. Häruppe finner vi ett sydligt häckningsområde för blåhake.  Kanske får man med lite tur syn på dalripa och lappsparv också.


En annan expedition kan tänkas gå ut till Runde (Norge) via Geiranger.
Runde är känt för sin stabila koloni av lunnefågel.

Expedition 3 skulle kunna bli Drakamöllan med fokus på sommargylling.


Du är välkommen att kika på min fågelkollektion.

Dokumentärt


Den dokumentära biten rullar på som vanligt kan man väl säga.

Mycket av detta drivs av de tematävlingar som sätts upp dagligen på Gurushots.com. Det är väldigt givande att jämfora sig med toppfotografer globalt. Man lär sig mycket som sedan kan tillämpas "ute i fält".


Jag har gjort lite småjobb också - familjesessions, bröllopsfotografering, studentfest, visumfoto osv. Allt gratis potatis!  Det är så Gotapix fungerar.